Actie tandenbleken

De behandeling

Een behandeling bij NigelMacDonald duurt slechts 1 uur en een kwartier en is niet schadelijk voor het gebit. De behandeling is volledig pijnloos en u kunt na de behandeling gelijk eten en drinken, let wel op producten met kleurstoffen.

Een behandeling gaat als volgt in zijn werk:

  • Uw gebit wordt bekeken en gecontroleerd op reparaties in de voortanden.
  • Er wordt een beschermlaagje op de lippen aangebracht
  • De whitening-gel zonder peroxide wordt op de tanden aangebracht
  • de plasmalamp wordt op de tanden gericht en komt er 3 x 15-20 minuten op te staan
  • Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar

Na de behandeling mag u 48 uur geen producten nuttigen die een vlek achter laten op een wit overhemd en u mag niet roken.

DE KLEUR VAN UW TANDEN
De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden dan de ander. Sommigen hebben gele, anderen zelfs bruine of grijzere tanden. Tanden en kiezen hebben sowieso niet allemaal dezelfde kleur. Soms wijkt de kleur van een enkele tand of kies sterk af van de rest.Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur van de tand of kies. De oorspronkelijke kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig. De hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden. Daarom zijn ze vaak geler.

Als kleurstoffen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie in de tandplak (het wit-gelige laagje met bacteriën op tanden en kiezen) dringen, zien de tanden er donkerder uit. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen. Bovendien worden uw tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De vorming van tandbeen gaat namelijk altijd door. De laag geelkleurig tandbeen wordt dus dikker. De glazuurlaag wordt juist dunner door slijtage. Ook kunnen op den duurbarsten in het glazuur komen. Hierdoor dringen kleurstoffen uit voedsel en dranken nog makkelijker in de tand of kies.[/toggle]

HET RESULTAAT
Door de behandelingen worden de tanden vrijwel altijd 1 tot 8 tinten lichter. De uiteindelijke witheid wordt bepaald door de kleur van het tandbeen. Doordat de maximale hoeveelheid verkleuringen uit de tanden worden gehaald, wordt met een behandeling altijd de optimale witheid van de tanden bereikt. Het resultaat blijft maanden tot jaren afhankelijk van uw levensstijl.  Verkleuringen als gevolg van ziekten en medicijnen vragen vaak om een speciale behandeling. Raadpleeg hiervoor uw tandarts

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van een whitening-behandeling op het tandglazuur en de resultaten zijn als volgt:

  • Er vindt geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen)
  • Er vind een hele lichte demineralisatie plaats van het tandglazuur. dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur worden onttrokken. Dit effect is echter zo minimaal, dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur al weer volledig hersteld is door mineralen uit het speeksel
  • De calcium/fosfaat-verhouding in het glazuur veranderd bij 6 uur behandelingen ongeveer hetzelfde als na het drinken van een blikje cola (er wordt slechts 1 uur behandeld)

De behandeling heeft dus geen blijvend effect op de structuur van de tanden.

DE NAZORG

Na de behandeling is het belangrijk dat u de eerste 48 uur "verkleurders" zoals koffie, roken, rode wijn, thee etc. zo min mogelijk nuttigt. De tanden bleken namelijk nog iets na en om het resultaat te optimaliseren is het dus verstandig om daar rekening mee te houden. Als ondersteuning, en om het uiteindelijke resultaat langer te behouden, raden wij aan om onze whitening tandpasta te gaan gebruiken. Deze kunt u bij ons in de winkel verkrijgen.

reserveer-online

Bel mij terug

Buy now
Boek